به گزارش واحد خبر پژوهشکده اسلام تمدنی، جناب آقای دکتر محمد خامه گر عضو هیئت علمی گروه قرآن و مطالعات اجتماعی پژوهشکده اسلام تمدنی در جلد اول دانشنامه علوم قرآنی هفت مدخل تخصصی شامل مدخل های سوره آل عمران، سوره احقاف، سوره اعراف، سوره انعام، سوره انفال، سوره بقره، ترجمه قرآن به فارسی را ارائه نموده است این دانشنامه توسط  پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در سال ۱۳۹۶  چاپ  شده است.

دکتر محمد خامه گر در مقالات مرتبط با شناسایی مشخصات سوره های آل عمران، احقاف، اعراف، انعام، انفال و بقره مباحثی مانند زمان و چگونگی نزول سوره، فضای نزول، غرض سوره، ساختار سوره، محتوای سوره، فضیلت سوره تبیین شده است و نگرشی جامع از محتوای سوره و مشخصات آن ارائه کرده است.  ایشان در مقاله ترجمه قرآن به فارسی مباحث مهمی مانند: پیشینه ترجمه قرآن به فارسی، روش های ترجمه قرآن به فارسی( ترجمه تحت اللفظی، ترجمه وفادار یا معادل، ترجمه معنایی، ترجمه آزاد و تفسیری، ترجمه ساختاری)، سبک های ترجمه فارسی(ترجمه آوایی و آهنگین، ترجمه های منظوم(ترجمه های کامل، ترجمه های بخشی) رابه تفصیل بیان کرده و بیش از ۱۰۰ ترجمه قرآن از قرن چهارم تا قرن چهاردهم هجری را معرفی کرده است.