نوشته حاضر خلاصه‌ای از مباحث علم رجال و قواعد آن است که بر اساس فقه امام خمینی(ره) و آرای او تنظیم شده است و دوره مختصری از کلیات علم رجال است که به منظور آشنایی دانش پژوهان حوزه های علمیه سامان یافته است.

علم رجال، یکی از ابزارهای لازم در بررسی احادیث و سپس استنباط احکام است. نحوه برخورد و استفاده از این دانش، گوناگون بوده است:

برخی با شدت و حدّت، به نفی آن پرداخته و خود را مستغنی از آن شمرده اند؛ این پندار شعار مکتب اخباریان شمرده می شود؛ البته گروهی از اصولیان نیز بر آن پای می فشارند.

برخی نیز همچون شهید ثانی، سیدمحمد موسوی عاملی و شیخ حسن عاملی، و از معاصران نیز، آیت الله خوئی در رموز و خصوصیات علم رجال کنجکاوی فراوانی کرده اند. اما غالب فقهای شیعه، راه میانه را پیموده اند که امام خمینی(ره) نیز در شمار آنان است. اثر حاضر بر آن است تا با معرفی اجمالی شیوه حضرت امام، مقدمه ای برای آشنایی با شیوه استنباط او و در ضمن آن سایر فقیهان موافق با ایشان باشد.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!