متفکران علوم اسلامی، نظریه پردازی در علوم انسانی را جدی بگیرند

آیت الله سبحانی گفت: متفکران علوم اسلامی نظریه پردازی در علوم انسانی را جدی بگیرند.به گزارش خبرگزاری فارس از قم  آیت الله جعفر سبحانی در پیامی به اختتامیه کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی با اشاره به مادی گرایی در علوم انسانی بر لزوم توجه و ورود متفکران علوم اسلامی به این عرصه تاکید کرد.

در بخشی از این پیام آمده است: اگر در دانش بشری ثابت شد که باد علت حرکت ابر یا خورشید روشنایی است یا علت رفع فلان مرض فلان دارو است، این به معنای انکار ماوراطبیعت نیست، بلکه کشف رابطه بین موجودات عالم است و در واقع کشف سنتها و قوانینی است که خداوند در خلقت قرار داده است اما متاسفانه از بعد از رنسانس در جهان غرب  به دلیل تسلط تجربه گرایی و مادی گرایی برخی علوم تجربی را چه در علوم طبیعت و چه در علوم انسانی در مقابل ارتباط با ماورا طبیعت دانستند، به گونه ای که اگوست کنت، فیلسوف فرانسوی و موسس مکتب پوزیتیویسم اعلام داشت که اکنون دوران تجربه است و دوران اعتقاد به خدا سپری شده است.

این پیام می افزاید: برخی دیگر برای خشنودی الهیون نظریه دیگری مطرح کردند و آن اینکه  خدا معاد، وحی و عالم غیب را بر اساس نگاه مادی و تجربه گرایانه بنا کرده است، از این جهت خسارت های زیانباری مورد توجه جامعه بشری و دانشگاهی قرار گرفته است  که باید مورد  بازنگری قرار بگیرد.علوم اسلامی و انسانی یعنی حقایق و قوانین انسان آنچنان که وجود دارد مورد مطالعه قرار بگیرد نه به گونه تحریف شده آن، بر اساس منابع اسلام، انسان خلیفه خدا روی زمین است که با حجت الهی آفریده شده است و باید در آیات الهی و انفسی به تفکر بپردازد تا روشن گردد که همه موجودات آیات و مخلوقات خداوند حکیم تواناست.

در بخش پایانی این پیام آمده است: امیدوارم همه شما عالمان در انجام مسئولیت محوله موفق و موید باشید.اینجانب از همه دست اندرکاران برگزاری این همایش عظیم و همه اساتید و فرهیختگان حاضر تشکر کرده و از اینکه به دلیل فوت همشیره نتوانستم در بین شما حضور پیدا کنم معذرت می خواهم.

خداوند به همه ما توفیق فهم آیات الهی را عنایت کند، از همه مسئولان مراکز محترم علمی و دانشگاهی می خواهم که مسئله علوم اسلامی و انسانی را جدی گرفته، تا متفکران و دانشمندان بر اساس مبانی درست به نظریه پردازی بپردازند تا علوم انسانی در جایگاه صحیح و درست خود قرار گیرد.