مقاله علمی پژوهشی تأثیر زیارت مشهدالرضا (علیه‎السلام) بر کاهش بی‎تفاوتی اجتماعی دانشجویان (مطالعه موردی؛ دانشجویان دانشگاه آیت‎الله العظمی بروجردی) نوشته دکتر سیدعلی نقی ایازی منتشر گردید.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اسلام تمدنی، مقاله علمی پژوهشی تأثیر زیارت مشهدالرضا (علیه‎السلام) بر کاهش بی‎تفاوتی اجتماعی دانشجویان (مطالعه موردی؛ دانشجویان دانشگاه آیت‎الله العظمی بروجردی) نوشته اکبر طالب پور و دکتر سیدعلی نقی ایازی در شماره ۲۳ فصلنامه علمی پژوهشی فرهنگ رضوی منتشر گردید.

چکیده:

بی‎تفاوتی اجتماعی نوعی آسیب اجتماعی و مانع مشارکت اجتماعی است و عوامل متعددی از جمله سبک زندگی، باورهای مذهبی و… بر آن تأثیر می‎گذارد. مطالعۀ حاضر تأثیر  زیارت مشهدالرضا (علیه‎السلام) بر بی‎تفاوتی اجتماعی دانشجویان دانشگاه آیت‎الله العظمی بروجردی را مطالعه و بی‎تفاوتی دانشجویان را در دو بازۀ زمانی قبل و بعد از زیارت مشهدالرضا (علیه‎السلام) بررسی کرده است. جامعۀ آماری پژوهش کلیۀ دانشجویان دانشگاه بودند که در سال تحصیلی ۹۴-۹۵  به حرم امام‎رضا (علیه‎السلام) مشرف شده‎اند که ۲۰۰ نفر به‎طور تصادفی انتخاب شدند. روش تحقیق پیمایش با ابزار جمع‎آوری اطلاعات، پرسش‎نامه بود. برای اندازه‎گیری اعتبار، از روایی محتوایی و برای تعیین پایایی از روش آلفای کرونباخ استفاده شد. نتایج آزمون تفاوت میانگین‎ها نشان داد بی‎تفاوتی اجتماعی افراد در دو بازۀ زمانی قبل و  بعد از زیارت، در حدّ قابل ملاحظه‎ای تغییر یافته است. همچنین، نتایج نشان داد بین زیارت مشهدالرضا (علیه‎السلام) و میزان بی‎تفاوتی اجتماعی رابطه معکوس، بین آنومی و بی‎تفاوتی اجتماعی رابطۀ معنادار مثبت و بین بی‎تفاوتی اجتماعی و اثربخشی اجتماعی، رابطۀ معکوس وجود دارد. متغیرهای مستقل تحقیق توانستند ۴۹درصد از تغییرات متغیر وابسته تحقیق را تبیین کنند.نمایند.