ربا از موضوعاتی است که حرمت آن مورد اتفاق همۀ دانشمندان و دانشوران دینی می باشد. ولی با این وجود تعیین مصادیق آن به شدت مورد اختلاف و چندگانگی واقع شده است. این نوشتار در پی آن است تا این موضوع را پیگیری کرده و بخشی از این اختلافات را برطرف نماید. این پژوهش در هفت بخش گردآوری شده است: بخش نخست به نقش بهره در اقتصاد معاصر پرداخته و نظرات گوناگون در این موضوع را بررسی کرده است. در بخش دوم پیشینه، حکم، مفهوم  وانواع ربا بررسی شده است. بخش سوم به فلسفۀ حرمت ربا می پردازد و بخش چهارم انواع قرض اعم از ضروری و غیرضروری را مطرح وبررسی می‌کند. در بخش پنجم ارتباط میان تحولات پولی و موضوع ربا بررسی شده و تفاوت ها و مشترکات پول صدر اسلام با پول معاصر؛ همچنین تفاوتهای بهره و ربا آشکار شده است. بخش ششم به شناسایی نقش ربا در تورم پرداخته و پرده از ارتباط میان این دو پدیده برداشته است. در بخش پایانی راهکارهایی جهت فرار از ربا مطرح شده و پدیدۀ اوراق مشارکت به عنوان یکی از راهکارهای فرآیند توسعۀ سرمایه‌گذاری بحث و بررسی شده است.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!