والدین بیشتر به فکر پرورش فرزندان خود باشند/ در آینده با یک نسل استرسی و پرتنش مواجه خواهیم شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اسلام تمدنی به نقل از روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی، دکتر احمد زاده مدیرکل پژوهش این دفتر نظام آموزش و پرورش کنونی را ناکارامد دانست و گفت: خود مسئولین وزارت آموزش و پرورش و آموزش عالی هم معترفند که خروجی های این وزارت خانه ها با معدل های بالا بیکار هستند که نشانگر این است که این نظام برای جامعه ی امروز کارآمد نیست و از سوی دیگر شاهدیم که پدر مادر ها بدون توجه، با این نظام غلط همراهی می کنند به عنوان مثال کنکور و المپیادها و جشنواره های مختلف علمی و امتحانات پی در پی و رقابت و چشم و هم چشمی بین دانش آموزان، اینها باعث ایجاد جو روانی بین نوجوانان ما شده است که آسیبهایش از سالها پیش دامنگیر ما شده است. جوان ما سرخورده شده و حال و حوصله هیچ کاری ندارد و منفی باف شده و دقتش پایین آمده و تمرکزش به دلیل اینکه در یک برهه ای تحت یک سری استرس ها و فشارها یی از طرف معلمین مشاورین مدرسه معاونین و مدیران مدارس و نظام آموزشی و بخشنامه ها و پدر و مادر و خواهر و برادر و تمامی اطرافیان و رسانه ها و فضاهای حاشیه ای و کلاس های کنکور باعث شده نوجوان ما یک نوجوان استرسی بار بیاید و بیماری های عجیب و غریبی را شاهدیم در نسل جوان از بیماری های قلبی تا سایر بیماری ها که منشا استرس دارد مخصوصا در بخش دختران به دلیل بعد عاطفی بالاتر و بلوغ زودتر این شایع تر است و پسران آسیب پذیری کمتری دارند.

عضو هیئت علمی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان در ادامه افزود: این دختران  مادران جامعه ی فردای ما هستند و با یک آینده پژوهی می توان فهمید چنین دختری وقتی بخواهد مادر شود و فرزندی تربیت کند همان استرس ها را به فرزندش منتقل می کند و مسایل و مشکلات فراوانی را شاهد خواهیم بود و این خلائ های عاطفی و جنسی و پایگاه های عاطفی که تامین نشده است پس از ازدواج هم این رویه ادامه پیدا می کند و با شوهر و فرزندان دچار مشکل می شود.

دکتر احمدزاده یادگیری روابط اجتماعی و تخلیه هیجانی در نوجوانان را ضروری دانست که به دلیل توجه بیش از حد به مسایل آموزشی نادیده گرفته می شود و بچه هایی را شاهدیم که در محیط آپارتمانی محصورند و هیچ تحرک و هیجانی را دریافت نمی کنند که این آفت بزرگی است وی افزود: از آن سو به دلیل محدودیت های کنکور احتمال قبولی برای عده ی کمی محتمل است و اغلب شرکت کنند گان پذیرفته نخواهند شد و این مطالب که طوطی وار حفظ کرده اند هم به دردشان نمیخورد اینها باید چه کنند؟. بنده فرزند خودم را از رفتن به کلاس های ۵شنبه ها و فوق العاده منع می کنم و معتقدم بچه در این سن باید بازی و تخلیه ی هیجانی داشته باشد و والدین باید بیشتر برای بچه ها وقت اختصاص دهند.

دکتر احمدزاده در پایان گفت: امروز شاهد یک پاسکاری و یک تغییر مسئولیت بزرگ بین مسجد و مدرسه و خانواده و رسانه هستیم و در نهایت همه مسئولیت شان را به گردن رسانه انداخته اند و رسانه ها هم محصولات غربی را ارائه می کنند. و در نهایت هیچ کس مسئولیت را به عهده نمی گیرد و اتفاق تلخی که در نهایت می افتد این است که فطرت پاک بچه ها نابود می شود در حالیکه  پدر و مارد ها باید به فکر پرورش و تربیت فرزندانشان باشند و  برای فرزندان خود وقت بیشتری اختصاص بدهد.