کارگاه تخصصی منبع شناسی دیجیتال به همت معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان ویژه مسئولان پژوهش مدارس علمیه خواهر برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اسلام تمدنی، وحید شریفی، رئیس کتابخانه دفترتبلیغات خراسان رضوی در کارگاه تخصصی منبع شناسی دیجیتال که به همت معاونت پژوهش حوزه برگزار شد، گفت: حوزه های علمیه در زمینه تولید محتوای علوم اسلامی و انسانی پیش رو هستند، لذا با توجه به نیاز فضای مجازی به محتواهای معتبر و اصیل اسلامی و نیز رواج پژوهش های مبتنی بر ابزار دیجیتالی، لازم است توسعه محتوایی و فنی پایگاه ها و کتابخانه های دیجیتال، از ضروریات کارها قرارگیرد.

وی با اشاره به اینکه حوزه های علمیه، با توجه به اهداف آموزشی و پژوهشی خود، از جمله استفاده کنندگان اصلی کتابخانه های دیجیتال به شمار می روند، افزود: با سامان دهی کتابخانه های رقمی، محتواهای تولید شده در مراکز گوناگون حوزوی به جای محدود شدن به مخاطبانی که کتب چاپی را مطالعه می کنند، در دسترس همه کاربران در اقصی نقاط جهان قرار خواهد گرفت و با این کار، یکی از اهداف مهم مقام معظم رهبری که تبلیغ پیام والای دین مبین اسلام به جوانان و تشنگان معارف اسلامی از طریق منابع دست اول و اصیل در دور افتاده ترین نقاط جهان است، محقق می شود.

شریفی، ایجاد کتابخانه دیجیتال مطلوب، عرضه منابعی معتبر و نسخه های تصویری از متون چاپ شده، ارائه قابلیت ها و امکانات درخور محققان، دسترسی و بازیابی به محتوا و همچنین سازمان دهی و خدمات کتابخانه را از جنبه های اصلی کتابخانه های دیجیتالی دانست و ادامه داد: از دیگر نکات مهم درباره کتابخانه های دیجیتال، آن است که این دست از کتابخانه ها به اسناد و مدارک محدود نشده و مواردی را در بر می گیرند که نمی توان آنها را به شکل های چاپی نمایش داد و یا منتشر کرد.

رئیس کتابخانه دفترتبلیغات خراسان رضوی ابرازکرد: عرضه منابعی معتبر برای معرفی اسلام اصیل و ایجاد کتابخانه های دیجیتال مناسب و غنی، مانعی برای مغرضان و سودجویانی است که با برش هایی از مطالب اسلامی، در پی تحریف اسلام و گمراهی جامعه بشری هستند.

وی با اشاره به اینکه بهره مندی از کتابخانه های دیجیتال فرصتی برای طلاب و پژوهشگران علوم اسلامی به شمار می آید، افزود: طلاب و محققان با استفاده از این ابزار می توانند رسالت خود را در زمینه پاسخ گویی به سوالات، شبهات، مسائل تحقیقی و… را، با کیفیت و سرعت بالا به انجام رسانند.

گفتنی است، در این کارگاه طلاب با نحوه جستجو کردن موضوعات پژوهشی و استفاده از پایگاه های کتابشناسی ملی و کتابخانه های دیجیتال کشور، آشنا شدند.