کتاب «نظریه پردازی در فقه و اصول» به کوشش حجت الاسلام و المسلمین شفیعی مدیر و عضو هیئت علمی گروه پژوهشی فقه کاربردی منتشر گردید.

مختصری پیرامون محتوای کتاب

نظریه پردازی که از آن به «ساخت نظریه»، «نظریه سازی»، و «تئوریزه کردن» نیز تعبیر می کنند، در قلمرو دانش هایی چون فقه و اصول از یک سو نیازمند چینش و تبیین مبادی، منابع و روشهاست و از دیگر سو نیازمند ظرفیت شناسی و آسیب شناسی است.

کتاب نظریه پردازی در فقه و اصول کوشیده ضمن بهره گیری از آرای صاحب نظران حوزوی و دانشگاهی اولاً ضرورت و اهمیت توجه نگاه نظریه ای به این دو دانش را یادآوری کند و ثانیاً درباره ظرفیت شناسی و آسیب شناسی این رویکرد به فقه و اصول با ایشان گفتگو نماید.

سؤالهایی در سه حوزه «نظریه پردازی در علوم انسانی»، «نظریه پردازی در فقه» و «نظریه پردازی در اصول فقه» محور گفتگوها است و تلاش شده دغدغه ها و چند و چون هایی پیرامونی این سه عرصه مطالعاتی در اختیار عالمان و صاحب نظران قرار داده شود.