با حضور سردبیران نشریات پژوهشکده اسلام تمدنی برگزار گردید؛
نشست آسیب شناسی وضعیت فعلی نشریات
نشست سردبیران نشریات پژوهشکده اسلام تمدنی با موضوع آسیب شناسی وضعیت فعلی نشریات برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پژوهشکده اسلام تمدنی، نشست آسیب شناسی فعلی نشریات با حضور سردبیران نشریات پژوهشکده اسلام تمدنی با حضور حجت‌الاسلام ترابی (سردبیر فصلنامه پژوهش‌های قرآنی)، حجت‌الاسلام رضایی (سردبیر فصلنامه مطالعات ادبی متون اسلامی)، حجت‌الاسلام صدر (دبیر علمی فصلنامه پژوهش‌های قرانی)، حجت‌الاسلام عیسی نژاد (رئیس اداره نشریات پژوهشکده اسلام تمدنی)، سیدعلیرضا واسعی (سردبیر دوفصلنامه سیره‌پژوهی اهل‌بیت (ع))، غلامرضا جلالی (سردبیر دوفصلنامه الهیات شهر)، سیدمجید ظهیری(رئیس پژوهشکده اسلام تمدنی)، جهانگیر مسعودی (سردبیر دوفصلنامه پژوهش‌های عقلی و نوین) و با حضور مجازی علی جامه‌داران (رئیس اداره نشریات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی) برگزار شد.
 در این نشست موارد زیر به‌عنوان مسائل کلیدی مطرح شد:
– اهمیت برگزاری جلسات آسیب‌شناسی برای بررسی نقاط ضعف و قوت نشریات به‌صورت مستمر.
– ضرورت توجه به کیفیت مقالات، علاوه بر امتیازات کمی و صوری، تا مقالات علمی از جنبه‌های کیفی نیز ارزشمند باشند.
– ایجاد دغدغه‌های مرتبط با مسائل روز جامعه در تولید مقالات و محتوای علمی.
– بین‌المللی شدن نشریات از طریق شناسایی مسائل در سطح جهانی و تشکیل تیم‌های بین‌المللی مرتبط.
– ارتباط و هماهنگی میان مدارس علمیه و حوزه‌های علمیه برای نقد و بررسی مقالات در سطح طلاب.
– ضرورت هماهنگی و ارتباط میان آموزش و پژوهش برای ایجاد ارتباطات علمی بهتر.
– عدم تمرکز مقالات علمی به‌صورت ویژه‌نامه‌ای به‌عنوان یک مشکل در نشر محتوا.
– ضرورت پراکندگی و تمایز اعضای شورای هیئت تحریریه به‌منظور افزایش تنوع دیدگاه‌ها و تخصص‌ها.
– ضرورت پراکندگی جغرافیایی ارزیابان و اعضای شورا، تا نشریات بتوانند به‌صورت گسترده‌تری از تخصص‌های مختلف بهره‌مند شوند.
– رعایت اصول و استانداردهای موردنیاز نشریات به‌منظور اخذ و تمدید مجوزهای علمی معتبر.
شایان ذکر است این جلسه گامی مهم در جهت بهبود عملکرد و کیفیت نشریات علمی و حوزوی به شمار می‌آید.