در دوفصلنامه علمی پژوهشی مطالعات فهم حدیث دانشگاه بین المللی امام خمینی منتشر گردید؛

مقاله علمی پژوهشی عوامل مؤثّر بر تقویت سرمایه اجتماعی در نهاد خانواده مبتنی بر تعالیم روایی نوشته سیدعلی نقی ایازی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پژوهشکده اسلام تمدنی، مقاله علمی پژوهشی عوامل مؤثّر بر تقویت سرمایه اجتماعی در نهاد خانواده مبتنی بر تعالیم روایی نوشته سیدعلی نقی ایازی، مدیر گروه و عضو هیأت علمی گروه پژوهشی قرآن و مطالعات اجتماعی پژوهشکده اسلام تمدنی در دوره ۱۰، شماره ۲ – شماره پیاپی ۲۰، اردیبهشت ۱۴۰۳ دوفصلنامه علمی پژوهشی مطالعات فهم حدیث دانشگاه بین المللی امام خمینی منتشر شد.

چکیده

جوامع در پی ایجاد، تداوم و توسعه سرمایه‌های خویش هستند. در این بین، سرمایه اجتماعی از اهمیت بسزایی برخوردار است و نهادهای اجتماعی به عنوان کانون تعاملات، در ایجاد و بسط سرمایه اجتماعی تأثیر بسزایی دارند و نهاد خانواده به دلیل نقش مؤثّر در جامعه‌پذیری، بسترسازی، حمایت و نظارت بر ارتباطات، دارای اهمیت مضاعفی است. بر این اساس، مطالعه پیش روی با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی به تأثیر سرمایه اجتماعی، به عنوان یکی از مؤلفه‌های مهم، بر تثبیت و تحکیم خانواده، مبتنی بر تعالیم روایی پرداخته است. در این فرایند، مؤلفه‌های مناسبات اجتماعی پایدار، رواج نهاد ازدواج و شناخت روابط ساختاری مطلوب در کانون خانواده شناسایی شد و در ذیل مناسبات اجتماعی پایدار به عواملی مانند کنش‌های توأم با تاب‌آوری فرهنگی، حاکمیت اخلاق اجتماعی، ادبیات گفتاری مطلوب و محبت‌ورزی دست یافته است.

متن کامل مقاله