در نشست علمی ظرفیت شناسی مکتب شهید سلیمانی درحکمرانی مقاومت در عصر غیبت مطرح شد:

شکل گیری جریان مقاومت، جریان توحیدی و ولایی است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پژوهشکده اسلام تمدنی، هجدهمین نشست علمی ظرفیت شناسی مکتب شهید سلیمانی درحکمرانی مقاومت در عصر غیبت با همکاری پژوهشکده اسلام تمدنی و پژوهشکده مهدویت و دین پژوهی، مرکز همکاری های علمی و بین المللی پژوهشگاه با حضور حجت الاسلام و المسلمین نجف لک زایی معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی و رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به عنوان ارائه دهنده و  علی ابوترابی به عنوان دبیر علمی در فضای وبیناری پژوهشگاه قم و مشهد برگزار گردید.

 در ابتدای این نشست علی ابوترابی با اشاره به شاخص های حکمرانی مطلوب از نگاه حضرت امیر مومنان علی علیه السلام گفت: از دیدگاه حضرت علی(ع)، پاسخ گویی و حق اظهار نظر، ثبات سیاسی و نبود خشونت، اثر بخشی دولت، کیفیت قوانین، حاکمیت قانون، و کنترل فساد  است  و در اندیشه های سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی این شاخص ها به وضوح دیده می شود.

در ادامه حجت الاسلام  لک زایی ضمن ارائه الزامات و ضرورت های حکمرانی منطقه ای گفت: با توجه به آیات و روایات و شاخص های مطلوب همه انبیاء و ائمه علیهم السلام، امام راحل و مقام معظم رهبری در مقطع خودشان الگوی مقاومت بودند.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در بیان عرصه های مختلف مقاومت ابراز داشت: مقاومت علمی و معرفتی و دانشی، مقاومت اعتمادی و کلامی و الاهیاتی، مقاومت اخلاقی و تربیتی، مقاومت عرفانی و معنوی، مقاومت راهبردی و استراژی، مقاومت رفتاری فرهنگی، نظامی، انتظامی، اطلاعاتی، امنیتی، اقتصادی، مدیریتی، تمدنی، سبک زندگی، جامعه سازی، مقاومت در دولت سازی، ملت سازی، مقاومت در برابر اشغالگری، مقاومت در برابر وسوسه های شیطانی از عرصه های مقاومت می باشد.

 لک زایی با اشاره به چهار محور فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و نظامی گفت:  حکمرانی مقاومت به عناصری متکی است که آن عناصر مادی نیستند که اگر این گونه بود هرگز به پیروزی نمی رسید.

 معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی افزود: شکل گیری جریان مقاومت را جریان توحیدی و ولایی و در ذیل ولایت فقیه و نایب الامام است.

در پایان ابوترابی با اشاره به این که دشمنان اسلام همیشه در صدد اعمال هژمونی و سیطره بر دیگر کشورها را داشته و دارند، الگوی مطلوب منطقه ای تقویت مقتضیات فرهنگی دینی را مهم دانست و تلاش کشورهای محور مقاومت به ویژه عراق در راستای بیرون راندن نیروهای آمریکایی از کشورهایشان در راستای تحقق منطقه گرایی بومی و الگوی مطلوب منطقه ای ارزیابی کرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *