چهارمین پیش نشست علمی همایش سالک الی الله برگزار شد؛
تربیت آرمانی؛ ایدۀ فراساحتی در تربیت اسلامی
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، پژوهشکده اخلاق و معنویت با همکاری دبیرخانۀ همایش سالک الی الله، روز سهشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ ، ذیل همایش سالک الی الله، چهارمین پیشنشست علمی را با عنوان «تربیت آرمانی؛ ایده فراساحتی در تربیت اسلامی با نگاهی به سیره و اندیشۀ آیتالله ناصری (ره)» برگزار نمود.
در این جلسه که از ساعت ۱۰:۳۰ به صورت حضوری و مجازی برگزار شد، حجتالاسلام والمسلمین محمد عالمزاده نوری؛ معاونت تهذیب حوزههای علمیه، با نگاهی به سیره و اندیشۀ تربیتی آیتالله ناصری، به ارائۀ بحث و سخنرانی دربارۀ تربیت آرمانی پرداخت و گفت: تربیت به معنای رشد دادن شخصیت و تعالی بخشیدن به انسان است؛ اگر کسی کمالات اخلاقی بیشتری داشته باشد، تربیت یافتهتر و بزرگتر است، اما سوال این است که کدام اخلاق محوری است که مسیر بقیه کمالات را میسر میکند؟
وی با استناد به سخن گهربار امام علی (علیهالسلام) که میفرمایند «قَدرُ الرَّجُلِ عَلَى قَدرِ هِمَّتِه» افزود: طبق این فرمایش، آدم بزرگ همت بالاتری دارد و تربیت، پدید آوردن انسان بزرگ است پس اگر ما بتوانیم یک هدف متعالی، یک افق والا و یک عزم کامل در شخص ایجاد کنیم، مسیر تربیت را هموار کردهایم.
معاونت تهذیب حوزههای علمیه در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: برخی هم و غمشان امور مادی و رفاه زندگی است. امام علی (علیهالسلام) از این افراد تعبیر به بهیمهای کردهاند که اگر به علفی دست یابند راضی میشوند.
عالمزاده نوری افزود: قرآن کریم و پیشوایان معصوم (علیهمالسلام) بزرگترین آرمان و والاترین دغدغه انسانی را پیگیری آرمان الهی دانستهاند و آرمان مهم خدای متعال، اصلاح همه عالم و حاکمیت توحید بر سراسر زمین است.
وی در ادامه این نشست علمی، سهم آیتالله ناصری (رحمت الله علیه) را در ترویج اندیشه مهدویت و آرمان انتظار و ظهور، بسیار زیاد دانست و گفت: خدمتی که این عالم بزرگ به اندیشه مهدویت و ارتباط و پیوند قلبی بیشتر با امام عصر (علیهالسلام) نموده، به نوعی در همین مسیر قرار میگیرد.
دبیر علمی این نشست، حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد درودی؛ مدیر کارگروه تربیت اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی بود و این جلسه در قم، پردیسان، بلوار دانشگاه، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، طبقه دوم، تالار شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار گردید.
بدون دیدگاه