پایگاه اطلاعرسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (ایسکا): بنابر اعلام رئیس اداره فناوری اطلاعات پژوهشگاه، در راستای استانداردسازی فعالیتهای نشریات تخصصی پژوهشگاه و ایجاد مرجعیت علمی، پس از راهاندازی پرتال جامع نشریات پژوهشگاه، دریافت شناسه دیجیتال (DOI) برای نشریات پژوهشگاه انجام گرفته است.
بنابر اعلام رئیس اداره فناوری اطلاعات پژوهشگاه، این شناسه شامل دو بخش است که سرشناسه ۱۰.۲۲۰۸۱ برای پژوهشگاه ثبت شده است و برای هر مقالهای که در نشریات منتشر میشود نیز یک شماره اختصاصی با این سرشماره ترکیب شده و شناسه انحصاری مقاله را تولید میکند. در مرحله اول این شناسه برای مقالات شماره آخر سه نشریه نقد و نظر، کاوشی نو در فقه و اسلام و مطالعات اجتماعی اعمال شده و به تدریج برای همه مقالات و شمارههای جدید نشریات پژوهشگاه استفاده خواهد شد.
Digital Object Identifier) DOI) یا شناسه دیجیتال، یک کد اختصاصی است که برای هر مقاله و محتوای الکترونیکی (مقاله، کتاب، و …) توسط موسسه DOI.org تولید شده و همانند بارکد برای شناسایی محتواهای علمی بکار میرود. این سیستم یک استاندارد بین المللی است که توسط سازمان بین المللی استاندارد سازی ISO جهت شناسایی اسناد الکترونیکی مورد شناسایی و تأیید قرار گرفته است و امروزه تمامی ناشرین معتبربینالمللی از این شناسه استفاده میکنند.
برخی مزایای شناسه دیجیتال شامل موارد ذیل میباشد:
– داشتن شناسه دایمی در همه مقالات
– جذب ترافیک بیشتر و موثرتر به مقالات
– تبدیل منابع به ابرلینک یا Hyperlink
– جذب CITEDBY در منابع
– جلوگیری از خطاهای انسانی یا ماشینی در نگارش منبع یا Reference
– شمارش واقعی تعداد ارجاعات به مقالات
– محاسبه واقعی Impact Factor برای مجلات
– ارتقا شاخص واقعی علم سنجی (scientometrics) دانشگاه
تهیه این شناسه توسط شرکت سیناوب به عنوان نماینده رسمی mEDRA در ایران انجام شده است.
دسترسی به پرتال نشریات پژوهشگاه و شناسه دیجیتال مقالات از آدرس http://journals.isca.ac.ir میسر میباشد.
بدون دیدگاه