در مصاحبه با دکتر حسین مخیران، مسئول بسیج اساتید دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد مطرح شد:
حضور پرشور مردم در پای صندوقهای رأی نشان از ساحت تحقق جمهوریتی است که در کنار ساحت اسلامیت، مردمسالاری دینی و اقتدار نظام را به تصویر میکشد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اسلام تمدنی، دکتر حسین مخیران، دکترای فلسفه و حکمت اسلامی و مسئول بسیج اساتید دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد به تبیین اهمیت انتخابات ۱۴۰۰ و راهکارها، عوامل مشارکت حداکثری مردم پرداخت.
ایشان در موضوع اهمیت انتخابات ۱۴۰۰ گفت: حضور پرشور مردم در پای صندوقهای رأی نشان از ساحت تحقق جمهوریتی است که در کنار ساحت اسلامیت، مردمسالاری دینی و اقتدار نظام را به تصویر میکشد. اقتدار هر نظامی ریشه درخواست مردم آن کشور دارد و هراندازه این مردم مشارکت بیشتری در تعیین سرنوشت نظام داشته باشند، اقتدار داخلی و خارجی پررنگتر خواهد بود. امروز کشور ایران در شرایطی به سر میبرد که از سوی ابرقدرت پوشالی امریکا و همپیمانانش در منطقه پیوسته مورد تهدید واقع میشود. وانگهی این تهدیدها تا زمانی که مردم ایران و منطقه درصحنه باشند بیاثر خواهد بود؛ زیرا همین حضور مردم درصحنه است که اقتدار ملتهای مسلمان و جبهه مقاومت را به رخ دشمنان میکشاند. بنابراین انتخابات ۱۴۰۰ از آن ساحت بسیار بااهمیت است که ایران اسلامی در آینده با بسیاری از فتنههای داخلی و خارجی رویارو است. حاکمیت برای رویارویی با چنین فتنههایی میبایست باقوت وارد صحنه شود و این هنگامی تحقق مییابد که مردم همیشه بیدار و فهیم و مسلمان و باتقوای ایران و منطقه درصحنه باشند تا به یاری پروردگار شاهد فتح الفتوحهای بیشتری در کشور و منطقه باشیم. امروزه مردم غیور ایران اسلامی نظارهگر دشمنیهای عوامل خارجی و داخلی هستند که آهنگ آن دارند تا این اقتدار برون آمده از حضور مردمی را با تبلیغات ناصواب خدشهدار نمایند که البته این بار نیز با حضور مردم در پای صندوقهای رأی این تاکتیک دشمن نیز درهمشکسته و به دشمنان خارجی و داخلی ثابت خواهند کرد خون شهید سلیمانیها هنوز در رگ این مردم جاری و با انتخاب یک رئیسجمهور قوی به استقبال تشکیل دولت قوی خواهند رفت که انشاءالله ملت ایران نیز با سربلندی از این امتحان الهی بیرون خواهند آمد.
ایشان در پاسخ به این پرسش که با وجود تمام مشکلات اقتصادی و … چرا مردم باید در انتخابات مشارکت داشته باشند گفت:امروز کشور از جهت اقتصادی در شرایط مناسبی نیست زیرا بیکاری جوانان و معیشت بهعنوان مسئله اول کشور تبدیلشده است و شاید همین امر سبب دلگرم شدن دشمنان داخلی و خارجی از جهت عدم حضور مردم در انتخابات شده است. اما ملت فهیم ایران در بزنگاههای تاریخ این را ثابت کردهاند که هرگاه و هر جا نیاز به حضورشان باشد با تمام قدرت حضور مییابند. البته باید اذعان کرد که اینیک رکن نظام است و رکن دیگر صداقت نامزدهای ریاست جمهوری در ارائه نظرات و برنامههایشان است. اگر مسئولین اعتقاد راسخ به اسلام را در کارنامه خود داشته باشند و این را به مردم ثابت کنند هر جا که نیاز باشد مردم با حضور خودشان راهگشای مشکلات خواهند بود. متأسفانه برخی سیاستها در دولت پیشین و حتی دولتهای قبل موجبات سرخوردگی مردم را فراهم کرده است و دشمنان آهنگ آن دارند تا از همین وسیله در اعراض مردم از حضور در انتخابات بهره ببرند. اما مردم فهیم ایران آگاهاند که چنین وسوسههایی تنها از حنجره قشر اشراف زده جامعه و دشمنان خارج بیرون میآید؛ بنابراین نمیتوان حضور و عدم حضور را بر اساس چنین وسوسههایی رقم زد. درحالیکه اگر ناکارآمدی و نابسامانی در کشور وجود دارد راه آن عدم حضور نیست بلکه حضور قوی برای تشکیل دولت قوی است که میتواند راهگشای حل این نابسامانیها و رسیدن به یک رفاه نسبی باشد
دکتر مخیران درخصوص عواملی که باعث مشارکت بالا یا پایین مردم در انتخابات میشود افزود: بخشی از چگونگی مشارکت وابسته به نوع عملکرد دولتهای پیشین است. رضایتمندی از دولتهای پیشین و نارضایتی و عدم مدیریت صحیح در سابق میتواند در مشارکت بالا یا پایین کارگر باشد. اما نارضایتی مقطعی نسبت به عملکرد یک دولت نباید سبب عدم حضور مردم در انتخابات شود بلکه شایسته است آحاد مردم با حضور پرشور، اعتراض خود را بیان کرده و انتخاب درست را رقم بزنند. از سوی دیگر اگر مردم با نقش خود در انتخابات و اقتدار نظام آشنا باشند این رضایتمندی و عدم رضایتمندی نمیتواند آنچنان سهمی در مشارکت مردم داشته باشد. بنابراین این بر دستگاهها و نهادهای یک نظام حکومتی فرض است که جایگاه مردم را در جمهوری اسلامی برای مردم از طریق رسانههای گروهی تبیین نمایند تا مردم، این شالوده نظام مشارکت حداکثری در انتخابات و مساهمت در حل مشکلات کشور را بهعنوان یک فریضه الهی بدانند.
وی راهکارهای حضور حداکثری مردم در انتخابات را اینگونه توصیف نمود:نخست تبیین وظیفه شرعی و ملی مردم برای مشارکت حداکثری در انتخابات باید در دستور کار رسانههای گروهی و سایر نهادها انقلابی قرار گیرد. دوم اینکه مزایا و کارکردهای حضور حداکثری در انتخابات میبایست برای مردم تبیین و دلایل نابسامانیها برای مردم با شفافیت بیان گردد. سوم اینکه تبعات و خسارات ناشی از عدم حضور در انتخابات برای مردم تشریح گردد. زیرا هرگاه دولتها بهعنوان بخش حاکمیت باتقوا و در پرتو اسلام و عدالت محوری گام برداشتهاند شاهد حضور پرشور مردم بودهایم. با توجه به اینکه در ایام سالگرد رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی هستیم بیجهت نیست که از حضور پرشور مردم در تشیع پیکر امام راحل رضوانالله علیه یادکرد و برای نسل کنونی حضور میلیونی مردم در تشیع پیکر سیدالشهدای مقاومت شهید سلیمانی بسیار شایسته تأمل است. بهیقین این حضور نشان از اخلاص و تقوا و عمل به آموزههای اسلامی است که چنین پاسداشتی را از سوی مردم شاهد هستیم. ازاینرو نامزدهای ریاست جمهوری این حضور مردمی را سرلوحه کار خود قرار دهند و بدانند اگر عملکرد گذشتهای و یا برنامههایشان همراه باتقوا و اخلاص باشد انشاءالله بار دیگر شاهد مشارکت میلیونی مردم بر سر صندوقهای رأی خواهیم بود.
دکتر مخیران درخصوص ضرورت حضور حداکثری در انتخابات گفت: در یک حکومت برآمده از اسلام و مردم، از دو منظر اعتقادی و امکان عملی تحقق حاکمیت دین که بدون مردم امکانپذیر نیست میشود به مشارکت مردم نظر کرد. از اهل نظر و مردم فهیم ایران پوشیده نیست که مشارکت مردم در انتخابات و تعیین سرنوشت خود و کشور از بنیادینترین مسائل در حکومت اسلامی است. قرآن میفرماید: «إِنَّ اللَّهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ»(سوره رعد آیه ۱۱) خداوند سرنوشت هیچ قوم(و ملّتى) را تغییر نمىدهد مگر آنکه آنان آنچه را در خودشان است تغییر دهند! و در روایات است که پیامبر صلیالله علیه و اله میفرماید: «کُلّکم راع و کُلّکم مسؤل عن رَعیّته» بنا بر منابع اسلامی هر مسلمانی در حکومت اسلامی وظیفهای دارد که در برابر آن وظیفه مسئولیتی بر گردن او گذارده شده است. پس بر مردم فرض است که در برپا کردن حکومت دین و خدا از هیچ تلاشی دریغ ننمایند. امیر المومنین علی علیهالسلام در نامه سی و یکم نهجالبلاغه به فرزند خود میفرماید: «لَا تَکُنْ عَبْدَ غَیْرِکَ وَ قَدْ جَعَلَکَ اللَّهُ حُرّاً » بر اساس این دستور العمل مردم بنده دیگری نیستند؛ زیرا خداوند انسان را آزاد آفریده و باید خود سرنوشت خود را به دست گیرد. چنانکه امام راحل رضوانالله علیه میفرمود: «عدم حضور در انتخابات، در بعضی مقاطع چهبسا گناهی باشد در رأس گناهان کبیره» بنابراین بر فرد فرد مردم مسلمان و با تقوای ایران حضور در انتخابات واجب است. زیرا حضور در انتخابات نخست تحکیمبخش نظام جمهوری اسلامی است و پسازآن تعیین سرنوشت جامعه است. چهبسا هرگز ضعفها و نارساییهای موجود نمیتواند سبب غفلت از پرداختن به مصالح و منافع کلان شود. بلکه هر فرد میتواند با حضور در انتخابات در تشکیل دولتی قوی و باتقوا و آشنا با مشکلات مستضعفین جامعه سهمی داشته باشد. افزون بر این عدم حضور در انتخابات خود دلیلی است بر نرساندن مطالبات خود به گوش مسئولان است؛ ازاینرو نمیتوان امیدوار به حل مشکلات بود.
وی در پایان افزود: افزون بر این از دیرباز رصد انتخابات در ایران برای دشمنان انقلاب به دلیل کارکردها و دستاوردهای این امر بسیار بااهمیت بوده است. زیرا میزان مشارکت در انتخابات نشان از پیوند میان حاکمیت با مردم دارد. بنابراین مشارکت حداکثری مردم خود مهر تأییدی بر همراهی مردم باسیاستهای کلان حکومت است. از سوی دیگر هدف از فشارها و توطئههای دشمنان نظام از پا درآوردن مردم و بیتفاوت کردن مردم نسبت به سرنوشت کشور است. ازاینرو دشمن درصدد است تا برآیند القائات مسموم و دشمنانه متعدد خود را در انتخابات به نظاره بنشیند. به بیانی دیگر انتخابات میدانی است که نشاندهنده میزان کارگری توطئههای دشمن خارجی و داخلی علیه نظام است. بنابراین رونق مشارکت نشان از پویایی نظام داشته و گویای این است که مردم پایبند خون پاک شهدایشان هستند.
بدون دیدگاه