اطلاعات

_
  • 🎙 ارائه دهنده:دکتر وحید شریفی پژوهشگر مدیریت فناوری اطلاعات
  • ناقد: دکتر سیدعلی نقی ایازی استادیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی - دبیر جلسه: دکتر کاظم مصباح پژوهشگر علوم قرآنی
  • چهارشنبه ۲۳ خرداد، ساعت ۱۰مجری: پژوهشکده اسلام تمدنی

دریافت محتوا

_

تصاویر

_

معرفی برنامه

_

♦️ هفتاد و یکمین کرسی ترویجی عرضه و نقد ایده علمی

عنوان: «مقایسه جامعیت نسبی و رابط کاربری پایگاه های اطلاعاتی نشریات منتخب در حوزه علوم انسانی»

🔶 ارائه دهنده:
🎤دکتر وحید شریفی
پژوهشگر مدیریت فناوری اطلاعات

💫ناقد:
دکتر سیدعلی نقی ایازی
استادیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

⚡️دبیر جلسه:
دکتر کاظم مصباح
پژوهشگر علوم قرآنی

🕒 زمان: چهارشنبه ۲۳ خرداد، ساعت ۱۰

🏫 مکان: چهارراه خسروی، دفتر تبلیغات اسلامی خراسان، طبقه سوم اتاق جلسات

هفتاد و یکمین کرسی ترویجی عرضه و نقد ایدۀ علمی مرکز تخصصی آخوند خراسانی برگزار شد؛

کرسی ترویجی مقایسه جامعیت نسبی و رابط کاربری پایگاه‌های اطلاعاتی نشریات منتخب در حوزه علوم انسانی

 

وحید شریفی: یکی از مواردی که می‌تواند کمک شایانی به پژوهشگران در انتخاب یک پایگاه اطلاعاتی نماید وضعیت جامعیت و رتبه آن پایگاه در مقایسه با سایر پایگاه‌ها می‌باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پژوهشکده اسلام تمدنی، هفتاد و یکمین کرسی ترویجی عرضه و نقد ایدۀ علمی مرکز تخصصی آخوند خراسانی با موضوع مقایسه جامعیت نسبی و رابط کاربری پایگاه‌های اطلاعاتی نشریات منتخب در حوزه علوم انسانی با ارائه وحید شریفی، پژوهشگر مدیریت فناوری اطلاعات و نقد سیدعلی نقی ایازی استادیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و دبیری علمی کاظم مصباح پژوهشگر علوم اسلامی توسط اداره پژوهش اداره کل آموزش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان در محل پژوهشکده اسلام تمدنی برگزار شد.
در ابتدای این کرسی، دبیر نشست به معرفی کوتاه موضوع پرداخت و سپس شریفی در توضیح گفت: رشد و گسترش اینترنت، روش‌های دستیابی به اطلاعات را دگرگون کرده و برای ایجاد سهولت و تسریع در مکان یابی اطلاعات، امکانات بسیاری در وب ایجادشده است. پایگاه های اطلاعاتی که به نمایه سازی مقاله‌های مجله‌ها می پردازند، یکی از این ابزارها می‌باشد.
وی افزود: در کشور ما پایگاه‌های مختلفی به ارائه مقالات الکترونیکی می‌پردازند ولی از میان آنان پایگاه‌های بانک نشریات ایران (مگ ایران)، پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (اس.آی.دی) و پایگاه مجلات تخصصی نور (نورمگز) دارای سابقه و منابع بیشتری در حوزه علوم انسانی است.
پژوهشگر مدیریت فناوری اطلاعات گفت: همچنین بیش از یک دهه از فعالیت پایگاه‌های مذکور می‌گذرد و با توجه به اینکه بخش‌هایی از این پایگاه‌ها دارای همپوشانی موضوعی است یکی از مواردی که می‌تواند کمک شایانی به پژوهشگران در انتخاب یک پایگاه نماید وضعیت جامعیت و رتبه آن پایگاه در مقایسه با سایر پایگاه‌ها می‌باشد.

شریفی افزود: در حال حاضر، برای ارزیابی پایگاهای منابع دیجیتال، معیارهای مختلفی وجود داشته و مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از این معیارها، ربط است که برای ارزیابی نظام‌های بازیابی اطلاعات و کارایی جستجوهای انجام‌شده، به کار می رود و به‌وسیله دو ملاک جامعیت و مانعت سنجیده می شود.
وی در پایان گفت: با توجه به هزینه و زمانی که پژوهشگران و کاربران حوزه علوم انسانی برای دسترسی به نتایج دقیق‌تر در جستجوها صرف می‌کنند، باید با مزایای هر یک از پایگاه های اطلاعاتی آشنا شوند تا پایگاه مناسب را بدون اتلاف وقت، برای جستجو انتخاب کنند. نتیجه این پژوهش به متخصصان و دانشجویان حوزه علوم انسانی کمک خواهد کرد تا پایگاهی را که برای بازیابی مقاله‌های فارسی در حوزه تخصصی آن‌ها جامعیت بالاتری دارد، شناسایی کنند و همچنین می‌تواند راهنمای مناسبی برای مدیران پایگاه‌های موردنظر باشد تا در به‌ روزرسانی پایگاه‌های خود از نتایج این پژوهش برای اصلاح رویکردها بهره‌مند گردند.

_

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *