گزارش پنجساله از مسیر تحول در کتابخانه شیخ بهایی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی؛
خدمات کتابداری، اطلاعرسانی و فناوری در کتابخانه شیخ بهایی پیشرفت چشمگیری داشته است
مدیر کتابخانه و مرکز اطلاع رسانی شیخ بهایی: با تولید بیش از ۴۷ هزار خدمت فناورانه، افزایش تولید محتوای چندرسانهای و توسعه زیرساختهای دیجیتال، گام بلندی در هوشمندسازی و کارآمدسازی خدمات علمی و فرهنگی برداشتهایم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پژوهشکده اسلام تمدنی، وحید شریفی، مدیر کتابخانه و مرکز اطلاعرسانی شیخ بهایی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در خصوص عملکرد این مرکز در بازه پنجساله ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۳ گفت: علمکرد کتابخانه و مرکز اطلاع رسانی شیخ بهایی در این بازه حکایت از رشد چشمگیر در تمامی حوزههای کتابداری، اطلاعرسانی پژوهشی و توسعه دیجیتال دارد.
شریفی با اشاره به افزایش چشمگیر منابع کتابخانهای گفت: در این پنج سال، موفق شدیم ۷۷۳۳ جلد کتاب چاپی از طریق خرید و اهداء و نیز ۱۳۹۱۰ جلد کتاب دیجیتال را به مجموعه منابع اضافه کنیم. همچنین ۸۷۱ عنوان نشریه آرشیو شد و ۲۲۹۱۱ جلد کتاب دیجیتال نیز برای نخستین بار در پورتال کتابخانه بارگذاری شد که دسترسی پژوهشگران را بهطور چشمگیری افزایش داده است.
وی افزود: در حوزه فناوری اطلاعات و مدیریت دانش، بیش از ۴۷۷۰۰ خدمت ثبت شده که این عدد نشانگر نقش فعال و گسترده این مرکز در پشتیبانی فناورانه از فعالیتهای علمی، آموزشی و فرهنگی پژوهشگران است.
رشد کمی و کیفی تولید محتوا و حضور در فضای مجازی
شریفی با اشاره به فعالیتهای واحد اطلاعرسانی پژوهشکده اسلام تمدنی اظهار داشت: در این بازه زمانی، بیش از ۲۳۸۰ خبر پژوهشی، ۶۳۹ کلیپ تصویری، ۹۳۰۰ تصویر گزارشی، و ۴۵۵ فایل صوتی از همایشها و نشستهای علمی تولید و آرشیو شده است. همچنین طراحی و راهاندازی ۱۴ سایت تخصصی شامل پورتالهای پژوهشی، نمایشگاههای مجازی، نسخه انگلیسی و پورتال کتابخانه نیز از دستاوردهای مهم این دوره بوده است.
وی با اشاره به تولید محتواهای نوآورانه گفت: طراحی ۳۴۴ اینفوگرافیک خلاقانه با هدف توسعه خدمات کتابداری، تولید ۲۱ ویژهنامه خبری و ثبت ۹۸۰ خبر در پورتال کتابخانه از جمله اقدامات ما در راستای ارتقاء تجربه کاربر و اطلاعرسانی اثربخش است.
حضور موثر و فراگیر در فضای مجازی
مدیر کتابخانه شیخ بهایی همچنین با اشاره به فعالیت در بستر پیامرسانها و شبکههای اجتماعی بیان کرد: ما بیش از هر زمان دیگری به قدرت رسانههای دیجیتال برای گسترش ارتباطات علمی و اطلاع رسانمی فعالیت ها نیاز داریم
انتشار ۵۶۶۲ پست در کانال ایتا، ۱۸۵۰ پست در گروه واتساپ، ۵۰۲ پست در کانال سروش، ۲۹۵ پست در کانال آپارات، ۱۲۹۸ پست در اینستاگرام فارسی و ۲۵ پست در نسخه انگلیسی اینستاگرام از جمله اقدامات ما در این زمینه بوده است.
وی در انتها بیان داشت که کتابخانه شیخ بهایی با تکیه بر حضور همکاران متخصص، با تجربه و متعهد و با دیدگاه آیندهنگر، همچنان در مسیر رشد و تحول و ارتقای خدمات هوشمندانه خود پایدار خواهد ماند و خدمت به جامعه علمی و پژوهشی را به عنوان رسالت اصلی خود میشناسد.
بدون دیدگاه