اطلاعات
- ارائه دهنده: دکتر وحید شریفیمدیر اداره کتابخانه و اطلاع رسانی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی
- دبیر علمی: فاطمه معینکارشناس ارشد فناوری اطلاعات
- زمان: ۱۳ آذر ماه ۱۴۰۱ ساعت ۱۵ تا ۱۶:۳۰مجری: پژوهشکده اسلام تمدنی
دریافت محتوا
- دانلود فایل صوتی حجم فایل ۳۷مگا بایت
- دانلود فایل تصویریفعال نیست
- سایر موارددریافت اسلاید و ..
تصاویر
معرفی برنامه
سلسله نشست های علمی، تخصصی و کاربردی اداره کتابخانه و اطلاع رسانی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی – ویژه هفته پژوهش سال ۱۴۰۱
✅نشست اول: بررسی نرم افزارهای پژوهشی علوم اسلامی (ضرورت ها، آسیب ها)
⏰ زمان: یکشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۵ تا ۱۶:۳۰
✅نشست دوم: بررسی نرم افزارهای پژوهشی علوم اسلامی (کاربرد ها، پیشرفت ها)
⏰ زمان: یکشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۷ تا ۱۸:۳۰
👤 ارائه دهنده: دکتر وحید شریفی
به همت اداره کتابخانه و اطلاع رسانی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی؛
نشست تخصصی بررسی نرم افزارهای پژوهشی علوم اسلامی(ضرورت ها، آسیب ها) برگزار گردید
از مهم ترین نرم افزارهای تولید شده در حوزه علوم اسلامی، می توان به «مکتبه اهلالبیت»، «الجامع الکبیر لکتب التراث الاسلامی و العربی»، «المکتبه الشامله» و «جوامع الکلم» و محصولات موسسه نور اشاره کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پژوهشکده اسلام تمدنی، وحید شریفی مدیر اداره کتابخانه و اطلاع رسانی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی به بررسی ضرورت ها و آسیب های تولید کنندگان مختلف نرم افزارهای اسلامی پرداخت و گفت: نرمافزار «مکتبه اهلالبیت(ع)» محصول مرکز المصطفی للداراسات الاسلامیه در قم تحت اشراف استاد کورانی عاملی و با حمایت مالی آیت الله سیستانى تولید شده است که نسخه دوم آن، در سال ۱۳۹۱ شمسی روانه بازار شده است. این نرمافزار، از بهترینهای موجود است که متن کامل بیش از ۷۰۵۰ جلد کتاب از تمام مذاهب اسلامى در موضوعات مختلف فقه، مصطلحات، حدیث، تفسیر، اصول فقه، رجال، انساب، تاریخ، زندگینامه پیامبر و ائمه معصومین(علیهمالسلام)، ادبیات عرب، کلام، اخلاق، شعر، طبّ، فلسفه، منطق، عرفان و… را داراست و سرعت جستوجوی آن نیز بسیار عالی و شگفتانگیز است.
وی افزود: نرمافزار «الجامع الکبیر» محصول مرکز التراث للبرمجیات در کشور اردن است و نسخه ۴ آن در سال ۱۴۲۹ قمری تولید و از سال ۱۴۳۶ قمری، نسخه ۵ آن در حال عرضه است. این محصول رومیزی، در نسخه موبایل با سیستمعامل IOS نیز قابل دسترسی است.
مدیر اداره کتابخانه و اطلاع رسانی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: «الجامع الکبیر» حاوی ۲۶۰۰ عنوان کتاب در ۳۰،۰۰۰ جلد در دامنههای مختلف موضوعی با امکان جستوجوی بسیار سریع است. این نرمافزار، دارای لغتنامه با امکان جستوجو از طریق ریشه و مشتق، کارپوشه تراجم روات و اعلام، و کارپوشه تفسیر با اتصال آیات به تفاسیر است. همچنین، کارپوشه اطراف الحدیث آن همراه با بهرهگیری از اعتبارسنجیهای انجامشده نسبت به روایات از محدّثین و عالمان رجالی متأخّر، از مزایای این نرمافزار میباشد.
شریفی خاطرنشان کرد: مخاطبان نرم افزارهای اسلامی، دانشمندان، اساتید و طلّاب شیعه و اهلسنّت و پژوهشگران حوزههای مختلف علوم اسلامی هستند. این تولید کنندگان باید بکوشند، تا با فراهمکردن فضای علمی بدون سانسور و دور از تعصّب، زمینه مطالعات حقیقت جویانه را برای پژوهشگران، دانشجویان و سایر افراد برقرار سازند.
لازم به ذکر است مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) با عنایت رهبر فرزانه انقلاب اسلامی آیت الله خامنهای در سال ۱۳۶۸ تأسیس شده است. اشاعه فرهنگ غنی اسلام، تسهیل دستیابی به منابع و متون اصیل دینی و نیز سرعت بخشیدن به امر کاوش و پژوهش در حوزه علوم اسلامی با بهره گیری از فناوری اطلاعات و به کارگیری امکانات رایانه ای برای ارائه معارف حقّه اهل بیت علیهم السلام به جهانیان در شکل و قالب جدید، از اهداف مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی شمرده شده است.
بدون دیدگاه