در نخستین همایش مرجعیت قرآن کریم؛
مرجعیت قرآن در تنظیم مؤثر روابط اجتماعی بررسی شد
آموزه های قرآنی، نقش کلیدی در تنظیم روابط اجتماعی و حرکت به سوی جامعه ای توحیدی دارند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پژوهشکده اسلام تمدنی، در نخستین همایش مرجعیت قرآن کریم، سید محسن میرسندسی، عضو هیئت علمی گروه قرآن و مطالعات اجتماعی پژوهشکده اسلام تمدنی، مقالهای با عنوان «مرجعیت قرآن در تنظیم مؤثر روابط اجتماعی» ارائه کرد.
وی در این پژوهش، با روش تحلیل محتوای کیفی، به بررسی نقش آموزههای قرآنی در شکلدهی به روابط اجتماعی پرداخته است. بر اساس این مطالعه، اندیشه توحیدی که با ظهور اسلام جایگزین نظام قبیلهای شد، تأثیر مهمی در تنظیم روابط اجتماعی داشته است.
میرسندسی در مقاله خود، عوامل ایجابی و سلبی مؤثر بر روابط اجتماعی از نگاه قرآن را تبیین کرده است. از جمله عوامل ایجابی میتوان به گسترش روابط برادری میان مؤمنان، مراقبت از نفاق، آمادگی در برابر تهدیدات و تنظیم روابط با پیروان دیگر ادیان آسمانی اشاره کرد. در مقابل، قرآن مؤمنان را از روابط منفعلانه با دشمنان، تأثیرپذیری از محیطهای استکباری و طاغوتی، و ایجاد روابط عمیق با کافران برحذر داشته است.
به گفته این پژوهشگر، تنظیم مؤثر روابط اجتماعی بر اساس تعالیم قرآنی، علاوه بر تقویت همبستگی و هویت اجتماعی مؤمنان، زمینهساز حرکت به سوی جامعهای توحیدی خواهد بود.
بدون دیدگاه