سکولاریزاسیون چه نسبتی با دین و به ویژه دین اسلام و جامعه اسلامی دارد، وضعیت این پدیده در جامعه کنونی ما چگونه است؟ آیا جامعه ایران یا دین اسلام در وضعیت کنونی، سکولار شده یا سکولار خواهد شد؟ دین سکولار به چه معناست؟
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اسلام تمدنی، دومین برنامه از دیدارها و گفتگوهای صمیمانه با اعضای هیأت علمی، محققان و مؤلفان پژوهشکده اسلام تمدنی، صبح روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ با حضور دکتر محمدمسعود سعیدی عضو هیأت علمی گروه حکمت و کلام جدید در محل پژوهشکده اسلام تمدنی برگزار شد.
سکولاریزاسیون فرآیند تحولی است که طی آن، عنان مهار محیط اجتماعی، زمان، امکانات، منابع و افراد از کف مقامات و نهادهای دینی خارج می شود و روش ها و رویه های تجربی مشربانه و غایات و اهداف این جهانی به جای شعائر و نحوه عمل های نماد دینی می نشیند که معطوف به غایات آن جهانی یا مافوق طبیعی اند. این فرآیند به مثابه یک تحول اجتماعی، مورد توجه اندیشمندان علوم اجتماعی قرار گرفته و آنها را با پرسش های متعددی روبرو کرده است؛ پرسش هایی که وقتی وارد جامعه می شوند، رنگ و بوی خاصی به خود می گیرند؛
نویسندۀ کتاب میکوشد در یک جمعبندی تعریفِ روشنی از مفاهیم و نظریات موجود، مطرح و به کمک آنها عوامل نظری را که به روند احتمالی سکولارشدن در جامعۀ ایران معاصر را کمک می کند، معرفی سازد و بر مبنای آنها به بیان رهنمودهایی بپردازد که از میزان اثرگذاری این عوامل می کاهد.
کتاب «تبیین نظری سکولار شدن در جامعه ایران معاصر» با ۲۴۸ صفحه به زبان فارسی و به قیمت ۱۷۰۰۰۰ ریال در سال ۱۳۹۶ توسط انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شده و به تازگی اداره فناوری اطلاعات پژوهشگاه این کتاب را به صورت کتاب الکترونیکی و در قالب کتابخوان همراه پژوهان با قابلیت اجرا در سیستم عامل اندروید و ویندوز به قیمت ۳۵۰۰۰ ریال منتشر کرده است.
دیدار با اصحاب قلم – معرفی کتاب تبیین نظری سکولار شدن در جامعه ایران معاصر- دکتر محمد مسعود سعیدی
کانال آپارات پژوهشکده اسلام تمدنی
https://www.aparat.com/v/xeLBT
فایل تصویری مصاحبه با اصحاب قلم در سایت پژوهشکده اسلام تمدنی
فایل تصویری مصاحبه با اصحاب قلم در صفحه اینستاگرام پژوهشکده اسلام تمدنی
https://www.instagram.com/p/CCC1SXeFdAj/
بدون دیدگاه