به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اسلام تمدنی، مقاله علمی پژوهشی شاخص‌های غذایِ طیّب از دیدگاه قرآن کریم به روش تحلیل محتوای کیفی نوشته دکتر سیدمصطفی احمدزاده، حسین زمانی در شماره ۴ پاییز ۱۳۹۸ فصلنامه علمی-پژوهشی قرآن و طب منتشر گردید.

 

چکیده:

هدف: تغذیه سالم، محور سلامت است. در مکاتب غربی، برای تغذیه سالم، استانداردهایی بر اساس شاخص های برخواسته از دانش، تکنولوژی و فلسفۀ غربی تهیه و تدوین شده که محصولات غذایی بر پایه آن تولید، توزیع و مصرف می شوند. از این رو، شایسته است شاخص های تغذیه سالم از دیدگاه اسلام و قرآن کریم نیز شناسایی و مبنای تولید محصولات غذایی در کشور و جهان اسلام قرار گیرد.

روش: این پژوهش با روش تحلیل محتوای کیفی و بر اساس شاخص­نگاریِ دینی، آیات مربوط به غذای طیّب در قرآن کریم را استخراج و تجزیه و تحلیل نموده و شاخص­های آن را بیان کرده است.

یافته ها: ازبررسی ۴۲ آیه قرآن کریم، ۴۵ شاخص­ کیفی، ۲۰ شاخص ابعادی و ۵ شاخص بنیادی به دست آمد.

نتیجه گیری: منظور از غذای طیّب، غذایی حلال، پاک، پاکیزه، خوش بو، خوش مزه، مطبوع، بهداشتی، لذیذ و خوب است که انسان طیّب، در مصرف آن، جانب میانه روی را رعایت می کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *