به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اسلام تمدنی، مقاله علمی- پژوهشی شاخص‌های غذایِ طیّب از دیدگاه قرآن کریم به روش تحلیل محتوای کیفی نوشته سید مصطفی احمدزاده و حسین زمانی در فصلنامه علمی-پژوهشی قرآن و طب منتشر گردید.

هدف: تغذیه سالم، محور سلامت است. در مکاتب غربی، برای تغذیه سالم، استانداردهایی بر اساس شاخص های برخواسته از دانش ، تکنولوژی و فلسفۀ غربی تهیه و تدوین شده که محصولات غذایی بر پایه آن تولید، توزیع و مصرف می شوند. از این رو، شایسته است شاخص های تغذیه سالم از دیدگاه اسلام  و قرآن کریم نیز شناسایی و مبنای تولید محصولات غذایی در کشور و جهان اسلام قرار گیرد.

روش: این پژوهش با روش تحلیل محتوای کیفی و بر اساس شاخص­نگاریِ دینی، آیات مربوط به غذای طیّب در قرآن کریم را استخراج و تجزیه و تحلیل نموده و شاخص­های آن را بیان کرده است.

یافته ها: از بررسی ۴۲ آیه قرآن کریم، ۴۵ شاخص کیفی، ۲۰ شاخص ابعادی و ۵ شاخص بنیادی به دست آمد.

نتیجه گیری: منظور از غذای طیّب، غذایی حلال، پاک، پاکیزه، خوش بو، خوش مزه، مطبوع، بهداشتی، لذیذ و خوب است که انسان طیّب، در مصرف آن، جانب میانه روی را رعایت می­کند.

http://quranmed.com/article-1-269-fa.html

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *