این کتاب همانگونه که از نامش پیداست در موضوع دانش اخلاق و راه و رسم سیر و سلوک می باشد که بگونه‌ای گزیده و چکیده مراحل این مسیر را در هفت فصل آورده است. فصل اول به موضوع معرفت می پردازد ودر فصل دوم محبت خدا مطرح می شود. فصل سوم به مناجات پرداخته است که مناجاتهای ایشان با خدای خویش در آن ذکر شده است. فصل چهارم به بیان معنای موعظه پرداخته ودر فصل پنجم به مفاهیم معاشرت با دوستان، اخلاص در دوست داشتن، سرزنش و ارزش عمر می پردازد. در فصل ششم صبر و شجاعت معنا شده و داستان شجاعت جعفر بن ابیطالب، حضرت علی(ع) و امام حسین(ع) به عنوان نمونه ذکر شده است. فصل پایانی به مفاهیم گوناگونی چون فضل وبرتری بنی هاشم، ارزش انسان، بزرگی، غیبت، کرم، بخشش، وفا، مخالفت با هوای نفس، حلم و… می پردازد. شایان گفتن است که در این کتاب همچون کتب عرفانی از شعر، زیاد استفاده می شود.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!