نوشته ی حاضرء در پی واکاوی مفهوم اصول و مبانی سبک زندگی در فرهنگ اسلامی است و با روش توصیفی – تحلیلی و پیگیری واژه‌شناسانه. به شناخت مفهوم اصول. مبانی و سبک زندگی می‌پردازد. چه. بسیاری از ناتوانی‌ها در ارائه سبک زندگی را، در ناتوانی شناخت اصول و مبانی آن و مفهوم آن‌ها می‌داند. اصول. ریشه و اساس هر چیز است و مبانی از آن انتزاع و بر آن استوار می گردد. در علوم رفتاری و اجتماعی. اصول در حور اعتقادات می گنجحد که بر اساس ان اصول و با توجه به اهداف. مبانی استخراج می گردد. سبک زندگی نیز شیوه ی زیستن و رفتار فراگیر اجتماعی و بخش حقیقی و اصلی یک تمدّن است. سک زندگی. جریانی را به راه می‌اندازد که افراد با هر عقیده و ایده‌ای. به صورت خواسته یا ناخواسته. در آن قرار می گیرند و پیش می‌روند. سبک زندگی اسلامی. همان برنام عملی اسلاع است که آموزه‌های اسلامی جهت زندگی بشر. در تمام ابعاد. تیین نموده‌اند. از آنججا که سبک زندگی. نوع جهان‌بینی و فرهنگ جوامع را نشان می‌دهد و مهم‌ترین عامل حفظ و ترویج فرهنگ و استمرار سنت‌ها است و می‌تواند نشان از باور افراد در مسائل مختلف اجتماعی, فرهنگی و اقتصادی باشد، سخن از ابعاد مختلف آن ضروری است.

خلاصه ماشینی:

"نوشتۀ حاضر در نظر دارد با استفاده از قرآن و حدیث، در مرحلۀ نخست به شناخت و واکاوی مفهومی واژگان اصول، مبانی و سبک زندگی اسلامی بپردازد؛ چه، معتقد است روشن نبودن این مفاهیم، می‌تواند بستری برای ارائه مطالبی باشد که کانون مشترکی نداشته و خود زمینۀ تشتت آرا را فراهم می‌آورد و تحقق اهداف را مشکل می‌نماید. مقام معظم رهبری در تشریح سبک زندگی و پس از تبیین اموری که متن زندگی را تشکیل می‌دهند، در این باره فرمودند: «این همان چیزی است که در اصطلاح اسلامی به آن می‌گویند: عقل معاش. پس، سبک زندگی مسیری است که مبتنی بر مبانی و اصولی طراحی شده و لوازم و زیرساخت‌های آن فراهم آمده و با تمام ابزار تبلیغ شده، تا مردم در آن مسیر قرار گیرند. ۴ مقام معظم رهبری به این مطلب اشاره نموده و آن را این‌گونه تبیین می‌نمایند که رفتار اجتماعی و سبک زندگی، تابع تفسیر ما از زندگی است. سطح سوم: خود سبک زندگی و شاکلۀ آن است، یعنی اصول و مبانی یاد شده سبکی را ارائه می‌دهند که چتر خویش را بر تمام زندگی فرد می‌گستراند و به رفتار و کردار او جهت می‌دهد. دانش فقه، متکفل بیان این بخش است، زیرا موضوع علم فقه، کارها و فعل شخص مکلف است که بخش‌های مختلف زندگی، اعم از رفتارهای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و عبادی را در بر می‌گیرد و مثلث رابطۀ انسان با خدا، طبیعت و جامعه را ترسیم می‌کند."

دریافت مقاله

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!