مدیر کتابخانه و مرکز اطلاع رسانی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی:
قابلیت تبدیل کتابخانه های حوزوی به مراکز فرهنگی و علمی
مدرس گروه علم اطلاعات و دانش شناسی گفت: کتابخانه‌های حوزوی استعداد تبدیل‌شدن به مراکز علمی و فرهنگی اثرگذار را داشته و در صورت تدوین برنامه استراتژیک برای هر کتابخانه می‌توان در یک چشم‌انداز ۵ ساله به دستاوردهای ارزشمندی رسید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پژوهشکده اسلام تمدنی به نقل از خبرگزاری حوزه علمیه خراسان، وحید شریفی در دومین دوره دانش افزایی کتابداران که به همت اداره پژوهش خواهران برای کتابداران مدارس علمیه خواهران استان های خراسان به‌صورت مجازی و حضوری برگزار شد، ضمن معرفی و تبیین اجزای برنامه‌ریزی استراتژیک توجه به این شیوه برنامه‌ریزی را یکی از شروط لازم برای ورود به عرصه تحول در کتابخانه‌های حوزوی دانست.

مدیر کتابخانه شیخ بهایی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه مباحث مهم این کارگاه شامل تحول دیجیتال و تغییر نقش‌های کتابخانه‌های تخصصی، عصر داده محوری و نقش مدیریت داده‌ها در ارزش‌آفرینی برای کتابخانه، انقلاب صنعتی چهارم و تغییر خدمات کتابخانه‌های تخصصی و لزوم توجه به رسانه‌های اجتماعی لست، ادامه داد: کلان داده و اهمیت آن در مدیریت مؤثر کتابخانه‌ها، اینترنت اشیا و اینترنت همه‌چیز، اهمیت مدیریت اطلاعات توسط سازمان‌ها و به‌طور خاص در کتابخانه‌های حوزوی، نقش‌های جدید کتابداران کتابخانه‌های تخصصی، مهارت‌های مورد نیاز اطلاع‌رسانان، سواد داده و لزوم آموزش آن، کتابدار داده‌های پِژوهشی، تحلیل داده‌ها و استفاده از آن‌ها در مدیریت اثربخش کتابخانه‌های حوزوی، شواهد کشورهای مختلف در زمینه کتابداری تخصصی و مسیر تبدیل‌شدن کتابداری به اطلاع‌رسانی فناورانه و … نیز در این کارگاه بررسی می شود.

وی افزود: کتابخانه‌های حوزوی استعداد تبدیل‌شدن به مراکز علمی و فرهنگی اثرگذار را داشته و در صورت تدوین برنامه استراتژیک برای هر کتابخانه می‌توان در یک چشم‌انداز ۵ ساله به دستاوردهای ارزشمندی رسید.

در ادامه حاضرین با راهنمایی استاد به تهیه یک پیش‌نویس برنامه استراتژیک برای کتابخانه خود پرداخته و این کارگاه با طراحی یک برنامه استراتژیک شامل بخش‌های چشم‌انداز، مأموریت، اهداف و برنامه‌های اقدام توسط هر یک از حاضرین به کار خود پایان داد.