به گزارش واحد خبر پژوهشکده اسلام تمدنی، ۱۰ اثر از آثار پژوهشی پژوهشکده اسلام تمدنی در تاریخ چهارشنبه ۱۱ مردادماه در مشهد رونمایی شد.
حجت‌الاسلام محمدمهدی مسعودی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در این مراسم اظهار کرد: ایده‌پردازی و اقدامات و عملیات دو امر حیاتی در خلق اثری ارزشمند هستند.

وی با بیان اینکه ایده‌پردازی در سطح هر سازمانی بدون راهبرد معین امکان‌پذیر نیست و مسئله‌محوری و رویکرد یادگیری از مؤلفه‌های ارکان استراژیکی هر سازمانی است، ابراز کرد: در بین این دو مؤلفه، عناصری همچون ارزیابی، بهبود مستمر، مدیریت منابع انسانی و مدیریت دانش باید مورد یادآوری و تذکر باشد.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با اشاره به کتبی که در این مراسم رونمایی شدند، ابراز کرد: با انتشار این کتاب‌ها نگاهی جدید به منابع تازه تمدن اسلامی داریم و اهمیت آن را در دنیای جدید بازخوانی و مرور می‌کنیم.

در ادامه این نشست، سیدعلیرضا واسعی، رئیس پژوهشکده اسلام تمدنی اظهار کرد: پژوهشکده اسلام تمدنی به عنوان مرکز پژوهش‌های علوم انسانی از دیرباز آثار ارزشمندی را در حوزه علوم انسانی تولید کرده است.
وی اظهار کرد: دغدغه تمدن سازی به جهت نوع نگاهی که به انسان و هستی و اهداف زیستی و وجه سیاسی دارد، در دنیای امروز اهمیت دوچندانی یافته است لذا پرداختن به تمدن و نگاه تمدنی در متن مطالعات علوم انسانی قرار گرفته است.
واسعی با بیان اینکه تمدن امری تدریجی است، افزود: گسترش و احیا تمدن در جامعه مرهون تلاش آدمی است و روشن است که برای تحقق تمدن، زمینه‌های بسیاری ضروری است تا دست در دست هم بتوانند برای جامعه تمدن‌ساز باشند.

وی ادامه داد: امروزه شعار تمدن‌سازی و احیای تمدن از همه جای دنیا به گوش می‌رسد ولی نکته مهمی که مورد غفلت واقع شده، شرایط و بسترهای احیای تمدن نوین است.

واسعی با اشاره به اهمیت پژوهش، بیان کرد: فضای مناسب، امکانات در شأن پژوهش و پژوهشگران و …، همه اینها از مواردی است که یک پژوهش خوب باید دارا باشد تا تأثیرگذاری خود را بر جامعه داشته باشد. باید زمینه‌ها را فراهم کنیم تا امکان پژوهش برای پژوهشگران ایجاد شود.

رئیس پژوهشکده اسلام تمدنی با اشاره به تاریخ تمدن اسلامی، تأکید کرد: حتی در تاریخ تمدن اسلامی زمانی که فضای باز تمدنی وجود داشت، با پیشرفت تمدنی مواجه بوده‌ایم.

وی با بیان اینکه پژوهش اگر پژوهش باشد، باید تفکر کردن را امر کند، اظهار کرد: باید فضا برای پژوهشگر چه از نظر اجتماعی و چه سیاسی و … فراهم باشد.

در ادامه این نشست حجت‌الاسلام احمد واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی قم اظهار کرد: در حیات فردی و در مجموعه‌های سازمانی، کم و کیف فعالیت‌ها تابع سطح انتظار خود آن‌ها از فعالیت‌های خویش است.

وی گفت: در حوزه‌های علمیه و مراکز علمی سطح انتظار تناسبی با ظرفیت‌ها و قابلیت‌های تعریف شده آن ندارد. در سطح بین‌الملل و حتی سطح داخلی، حوزه‌های علمیه محدودیت‌ها و انزواهای خودساخته‌ای برای خود تعریف کرده‌اند.
وی با بیان اینکه تعاملات علمی در داخل کشور جدی نیست، گفت: باید سؤال کرد چقدر با محافل دانشگاهی نشست‌های علمی برگزار کردیم و چرا امثال این رونمایی‌ها در دانشگاه‌ها برگزار نمی‌شود.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی قم بیان کرد: حمایت خاص از اعضای هیئت علمی، کمک برای کار مشترک با شخصیت‌های علمی غربی، تبیین محتوای دینی برای همه افراد در جهان و تلاش برای برند شدن، سه راهکار برای بیرون آمدن از انزواهای خودساخته است.

در ادامه این نشست، نویسندگان کتاب‌های اصول و مبانی ادبیات اسلامی، درسنامه زیرساخت‌های فقهی اقتصاد اسلامی و امامت سر خاتمیت به تشریح کتاب خود پرداختند.

در این مراسم از ۱۰ اثر در قالب کتاب و فصلنامه رونمایی شد که از این تعداد ۹ اثر در شهر مقدس مشهد و یک اثر در شهر مقدس قم تهیه شده است. «درس‌نامه زیرساخت‌های اقتصاد اسلامی»، «اصول و مبانی ادبیات اسلامی» و «موانع تفکر در فرآیند پیشرفت» از جمله کتاب هایی است که در این مراسم رونمایی و معرفی شد.«نقش علمای شیعه در گسترش تشیع در هند» نوشته راضیه نجاتی‌حسینی، «معنای هنر شیعی» به قلم غلامرضا جلالی و «رابطه اسلام شیعی و مردم‌سالاری» نوشته محمد مسعود سعیدی از جمله این آثار است.

از دیگر کتاب‌هایی که رونمایی شد «نظریه اعتبار قانونی» که نویسنده آن حجت‌الاسلام علی الهی‌خراسانی و «راهبردهای ائمه(ع) در مواجهه با ناهنجاری‌های اجتماعی» که مؤلف آن دکتر سید علیرضا واسعی می‌باشد. همچنین فصلنامه های مطالعات ادبی متون اسلامی، پژوهش‌های عقلی نوین و دو فصلنامه سیره پژوهی اهل‌بیت معرفی شد که به همت پژوهشکده اسلام تمدنی تهیه شده است.