به همت شورای هوش مصنوعی حوزه علمیه خراسان و با همکاری اداره کتابخانه و مرکز اطلاع رسانی شیخ بهایی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار گردید؛

نشست تخصصی رصد زیست بوم هوش مصنوعی در جهان اسلام

کاربست های هوش مصنوعی در مطالعات اسلامی در نشست تخصصی رصد زیست بوم هوش مصنوعی در جهان اسلام بررسی شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پژوهشکده اسلام تمدنی، نشست تخصصی رصد زیست بوم هوش مصنوعی در جهان اسلام با ارائه ابراهیم دانشی فر رئیس مرکز فناوری اطلاعات آستان قدس رضوی با دبیری علمی وحید شریفی مدیر کتابخانه و مرکز اطلاع رسانی شیخ بهایی برگزار گردید.

در ابتدای این نشست دانشی فر گفت:  از نمونه های استفاده از هوش مصنوعی در مطالعات اسلامی می توان به کشف قوانین جدید فقهی، کمک به ریشه شناسی کلمات، آموزش هوشمند زبان عربی به پژوهشگران قرآنی، کمک به حفظ سریعتر قرآن و مستندات حدیثی، بسط قوانین اخلاقی اسلامی به موضوعات مستحدثه اشاره نمود.

وی افزود: از دیگر کاربردهای هوش مصنوعی در مطالعات اسلامی، کمک به اجتهاد مبتنی بر منهج بزرگان فقها، تحلیل های لغوی و عددی اعجاز قرآن، نسخه شناسی کتب قدیمی، اقتصاد اسلامی، بازسازی و نگهداری از میراث معماری اسلامی، سیاست گذاری داده مبنا در حوزه سرزمین های اسلامی، توسعه طب اسلامی و حدیثی، مدیریت بهتر و شفاف مصارف منابع مالی اسلامی، ترجمه تراث به تمام زبان ها، ترجمه همزمان سخنرانی های اسلامی است.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات آستان قدس رضوی گفت: اعمال حاکمیت بهتر اخلاق و فقه اسلامی با پیش بینی آینده از اجرای دستورات و قوانین اسلامی، بهبود تقریب مذاهب و توسعه گفتگوی ادیان، توسعه عدالت و انصاف در جامعه، تولید محتوای متنی و تصویری جدید برای تبلیغ، تحلیل مضمون و زمینه گرایشات جامعه و برنامه ریزی بهتر تبلیغی، چت بات های آگاه به قوانین فقهی و اسلامی از نمونه های دیگر کاربردهای هوش مصنوعی در مطالعات اسلامی است.