در نشست تخصصی به همّت گروه فقه کاربردی پژوهشکده اسلامی تمدّنی با حضور آیت الله احمدی فقیه یزدی برگزار شد به برخی نوآوری های این استاد حوزه علمیه قم در عرصه علم اصول فقه پرداخته شد. وی با اشاره به اهمیت اصول فقه گفت: همان‌گونه که برخی اساتید ما می‌گفتند: فقه بی اصول، بی اصول است.وی با اشاره به نسبت اصول فقه با دانش فقه گفت: اصول فقه شبیه منطق است که در تمام علوم اسلامی می‌تواند کارآیی داشته باشد.

ایشان آنگاه با اشاره به نوآوری خویش در دانش اصول اظهار کرد: در اصول فقه جاری بحث با ظواهر شروع می‌شود و به عبارت دیگر اصل را به ظواهر دادند، ولی بنده تلاش کردم با اصاله المعنی بحث را شروع و اصاله را به معنی بدهیم. وی آنگاه به تبعات این نوآوری اشاره کرد و گفت: این‌گونه ورود به بحث اصول بسیاری از بحث‌های کنونی اصول را از دایره بحث خارج می‌کند و قهراً تبویب دیگری را برای اصول فقه به دنبال خواهد داشت.